Atom Nieuws nummer 3
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif
pagina 6
Zullen we de Atomclub opheffen ?

Het is de laatste jaren altijd een rode draad in de redactionele artikelen geweest: waar gaan we als vereniging naar toe? Tot op heden hebben we het aardig weten te rekken, maar de rek is er uit.

De vorige nummers van Atom Nieuws heb ik enige moeite moeten doen om van de auteurs wat kopij los te peuteren. Voor dit laatste nummer kreeg ik zelfs heel weinig reacties, met als gevolg een flinterdun Atom Nieuws. Ook op de huidige set van schrijvers legt dit een grote druk. Al zijn het maar drie nummers per jaar, toch leef je er helemaal naar toe om voor die nummers toch iets nieuws en vooral iets boeiends neer te leggen voor de lezers. Maar zijn die er nog? Ik kan me goed voorstellen dat het artikel van Leendert Bijnagte over 3D-grafische kaarten voor een aantal mensen gewoon te hoog gegrepen is of dat men de relatie met de Atom niet meer ziet. Als er nu nog software bij zit om inderdaad vanuit de Atom-in-PC zo'n 3D grafics te maken, dan kan het nog boeien. Maar de tijd om dat te maken ontbreekt momenteel bij Leendert. En de rest is waarschijnlijk niet in staat om samen met hem dit project op te pakken. Jammer, want het biedt interresante mogelijkheden om de PC hardware beter te leren kennen en begrijpen. Overigens is het niet alleen het verhaal van Leendert, mijn eigen verhaal over grafics in Linux heeft ook niet geleidt tot een explosieve toename van gepoorte Atom-programma's naar Linux. Programmeert er nog wel iemand hier? In C? Onder Linux? Wellicht is er niemand in onze club die op deze drie vragen positief antwoord. Het artikel is dus gewoon bladvulling, geldverspilling en milieuvervuiling. Nee, neem dan Kees zijn artikelen maar: echte software die nog op een echte Atom draait. Wil iedereen die nog een echte Atom operationeel heeft nu opstaan? Ik blijf zitten, mijn Atom staat in de glazen vitrinekast :-)

Genoeg gesproken over Atom Nieuws. Bovenstaand gezeur hebben we al vaker gehad, zij het in een andere vorm. Laten we het hebben over de andere activiteit waar iedereen tweemaal per jaar naar uitkijkt: de landdag. Nog zo'n topper van dit jaar. De eerste keer in 's Hertogenbosch was de opkomst belabbert, men beloofde beterschap. De tweede keer was het nog beter belabbert.

Waar zijn we nu mee bezig? Gaan we nog Atom Nieuwzen schrijven? Gaan we nog landdagen organiseren? Ik denk van niet! De animo verdwijnt. Om eerlijk te zijn verdwijnt het Atom gevoel een beetje. De Atom was een leuk leer-object. Maar de uitdaging ligt voor velen ergens anders: Windows, Linux, postzegels, of wat dan ook. Soms met een knipoog naar de Atom. Als we nu stoppen met Atom Nieuws en de landdagen, wat blijft er dan nog over om het contributiegeld aan te besteden? Laten we de contributie ook afschaffen, dan komt ook de prijs/kwaliteitverhouding weer recht: u krijgt niets maar het kost ook niets. We kunnen natuurlijk nog steeds met elkaar in contact blijven. Daar zijn inmiddels andere media voor: e-mail en webpagina's. Voor de gezelligheid kunnen we toch maandelijks bij elkaar komen op die vertrouwde plek. Landelijk treffen we ons bij de Big Ben Club of op de HCC dagen. Wie zal het zeggen....

Op persoonlijke titel,
Roland Leurs
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif