Handleiding bij de Atom Revisited CD Zoals deze bij de AtomWare CD was opgenomen. (In grote lijnen is deze tekst nog bruikbaar; restyling H.) In deze tekst vindt u enige aanwijzingen hoe u deze CD-ROM kunt gebruiken.
1. Installatie van de benodigde software. Wellicht ten overvloede, u dient een geïnstalleerde webbrowser te hebben. Als u deze tekst leest is het bijna zeker dat u aan deze voorwaarde voldoet ;-) De CD is getest met Netscape versie 3 en versie 4.5 en Internet Explorer 4 en 5 op de Windows 95/98/NT platformen. Daarnaast is het geheel goed te bekijken met Netscape v2.02 onder OS/2 Warp. Andere browsers kunnen ook gebruikt worden indien zij HTML v3 en Java ondersteunen. De IBM WebExplorer valt hiermee af... 2.1 Windows 95/98/NT Indien de CD geplaatst wordt op een 32-bits Windows systeem en de autorun optie is geactiveerd, zal een klein menu verschijnen met een aantal opties: (De derde optie is op deze CD niet aanwezig omdat de moderne machines geen ISA slots meer hebben. Wellicht zal dit menu geheel vervallen omdat de -Autorun- mogelijkheid bij de meeste computer-gebruikers gedisabled is. H.) Dit operating systeem kent geen autorun optie voor CD's. Er is wel een soortgelijk menu beschikbaar in de hoofddirectory van de CD. Om dit te starten kiest u voor ATOMWARE.CMD. Dit is een Visual Rexx script. De bediening blijft hetzelfde als in de Windows variant. Als u tijdens het browsen regelmatig tegen de foutmeldingen aanloopt dat Netscape een bepaalde file niet kan vinden dan ligt dat aan uw CD FileSystem driver. De oude driver kan namelijk geen Joliet CD's lezen. Deze CD is gemaakt op een FAT partitie om de CD vervolgens te kunnen maken volgens ISO9660. Deze norm heeft de volgende kenmerken:
IFS=CDFS.IFS /wNa de volgende reboot werkt alles weer perfect. Deze CDFS.IFS heeft u al als u Fixpak 39 of hoger heeft geïnstalleerd. 2.3 Linux en andere operating systemen U kunt de bestanden wel benaderen op Linux en andere systemen; dit is echter niet gegarandeerd. Met name indien het betreffende systeem onderscheid maakt tussen hoofd- en kleine letters. Veel links staan in kleine letters in de HTML-files terwijl de filenamen in hoofdletters op de CD staan. Niet ideaal dus. 3. Programma's starten van de CD Zoals eerder beschreven kunnen een emulator en de Atom-in-PC gestart wordten vanuit het opstart menu. Deze programma's staan in de directory \SOFTWARE. U vindt daar verder ook de Atom Emulator van Dick Bronsdijk en de WinAtom terminal. Voor deze laatste dient u echter wel eerst volgens de handleiding een aantal bestanden naar de Windows directories te kopieren. Het Atom-in-PC Terminal programma zal overigens alleen starten en correct werken als de Atom-in-PC kaart automatisch gedetecteerd kan worden. Mocht dit niet het geval zijn dan zal het programma afbreken of met een zwart DOS-venster blijven hangen. U kunt dit verhelpen door de Atom-in-PC adressering op 31Ch in te stellen. U vindt deze instelling in de handleiding die op deze CD staat. 4. Installatie van Atom-in-PC Terminal 4.30 vanaf de CD U kunt de Atom-in-PC software vanaf de CD installeren op uw harddisk. Start daartoe eerst de terminal op en geef een *INIT commando. De Atom zal nu de benodigde operating software laden. (Indien een 387+ coprocessor gedetecteerd wordt zal automatisch de 80x87 Floating Point ROM van Leendert Bijnagte geladen worden.) Geef na de initialisatie het commando *INSTALL en u komt in het installatie programma. U kunt vervolgens een driveletter opgeven waar de software geïnstalleerd moet worden. Dit gebeurt nog steeds in de directory \ATOM. 5. Opzoeken van informatie, artikelen uit Atom Nieuws en bestanden in het disk archief Vanuit de eerste pagina kunt u de links naar de zes hoofdgroepen volgen. Dit zijn achtereenvolgens:
Om een artikel op te zoeken gaat u vanuit het hoofdmenu naar "Alle nummers van Atom Nieuws". U komt dan voor de boekenkast te staan. Selecteer het gewenste jaar en voor u verschijnen de nummers van Atom Nieuws. Een muisklik op het gewenste nummer brengt u naar de inhoudsopgave. Deze inhoudsopgaven staan per jaargang in één pagina. Deze kunt u dus ook zien als de complete jaaropgave.Met de optie "Bewerken" "Zoeken in pagina" van uw browser kunt u ook op een trefwoord gaan zoeken. U kunt ook zoeken in de master-index. Ook hier kunt u zoeken op trefwoorden in de titel of op auteur. Indien u het gezochte artikel gevonden heeft kunt u deze oproepen door de link te selecteren. Een tip: open deze link in een nieuw venster (in Netscape: rechter muisknop, Openen in een nieuw venster). Dit voorkomt dat bij het terugkeren naar de master-index de gehele pagina opnieuw opgebouwd moet worden. Dit duurt even, aangezien het een tabel is die zo'n 340 kB groot is.
5.2 Opzoeken van een bestand in het diskarchief of op de CD
|