Waargenomen
Dit ingekomen bericht valt buiten de verantwoording van de redactie.

Het is u ongetwijfeld ook opgevallen dat de Waarnemer niet in de lijst met medewerkers voorkomt. Het zal toch niet zo zijn dat de red.-meneer (of de red.-persoon, die zich verschuilt onder een jongensnaam) mij, 'De enig echte Waarnemer', verstopt achter een vraagteken. Een groot aantal jaren geleden maakte in Den Haag en omstreken reeds een figuur misbruik van mijn naam in een zogeheten Datacheck* regioblaadje voor de Atom-gebruikers. Als ik me niet vergis dreigt dat nu weer te gaan gebeuren.

Dat was toen reden voor mij om een beeldmerk te gaan voeren.
Klik erop en dan u ziet de zo broodnodige waarschuwing.
Dat voor wat mijn identiteit betreft.
Dus zonder beeldmerk geen echte Waarnemer.
Pas op voor namaak!
Het plaatsen van mijn teksten is vanaf nu slechts toegestaan onder voorwaarde van plaatsing van het beeldmerk. Voor trouwe lezers een garantie voor echtheid. Het is spijtig te moeten constateren dat ook bij Elan zulke drastische maatregels nodig zijn.

Nu wat het laatste nummer betreft; want daar heb ik commentaar op. In een milde bui zijnde moet mij van het hart dat ook ik moet toegeven dat het gelukt is. Dat artikel van meneer van Oss dat was smullen. Wie had dat gedacht dat er ooit nog eens iemand het in zijn hersens zou halen om met de Atom het Internet op te gaan. Niet te geloven. Ik denk dat het hem lukt want de heer van Oss schreef al in 1984, nummer 4, bladzijde 65, over Joystick aanpasssingen voor de Atom. Wat je noemt een oldtimer dus van bijna 20 jaar geleden. Je kunt wel zeggen een medewerker van het eerste uur. Als je daarvan hulp krijgt, ja wat wil je dan? Van de heer Leurs, bekend van de Atom in PC, zijn de eerste artefacten gevonden in 1986, nummer 5, bladzijde 12, over de automatische vuurknop voor een joystick. Dus ook al iemand die niet van gisteren is. In 1998, nummer 2, bladzijde 29, vinden we het eerste artikel van mevrouw Looyenga over Ascii art, kunst met een knipoogje. Ik kan me vergissen maar dit kan allemaal geen toeval zijn. De heer Kraan beheert een computermuseum en restaureert computers. Kijk dat is nog eens een verhaal waar iemand wat mee kan. De man levert er zelfs kiekjes bij. Wel even een voorbeeld hoe het ook kan. De heer Waaijer ook niet onbekend ( reeds in 1983, nummer 4, bladzijde 79 onderaan, Vreemde Atom ) keek nog eens in de oude doos en vond daar een boekhoudprogramma. Minder is de ongegeneerde jatterij van een advertentie. Het is dat het een aardige staaltje is van opgraverij, maar anders.
Dat eindeloze gezeur over een CD, dan weer niet, dan weer wel, dan weer iets waar we niks van mogen weten, gaat me ook te ver. Ondertussen wel de goegemeente lastig vallen om toch vooral op zolder te gaan zoeken naar wie weet wat voor oude troep. Ik zou het wel weten

Maar over het algemeen heeft de red.-meneer kwaliteit weten aan te trekken; het resultaat is ernaar.

Zo kan ik het ook; zult u zeggen. Ok, doe dat dan. Lever als de mist kopij in. Zo makkelijk is het.
Laat ik u niet minder gemoedelijk moeten toespreken! Uw Waarnemer rust niet!

Uw Waarnemer.

Indertijd was de identiteit van de waarnemer bij de redactie van Datacheck* bekend.
Nader onderzoek heeft nog geen resultaat gehad. Steeds meer onzekerheid over de identiteit. red.
(* AtomClub Den Haag e.o.)