Atom Nieuws 2002 nummer 1
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif
pagina 6
De laatste verzameling
- Atomware cd 2 -

Na twintig jaar Atom Nieuws kijken we terug op een geweldige verzameling soft- en hardware voor de Atom. In 1999 is veel hiervan op een CD rom gezet.

Op mijn website heb ik, zo veel als mogelijk is binnen de ruimte die mijn provider me biedt, verzameld en toegankelijk gemaakt op het internet. Al spoedig bleek dat er een keuze moest worden gemaakt uit de aanwezige hoeveelheid materiaal. Veel was, afgezien van de hoeveelheid, niet geschikt om op het net te worden gezet omdat het tot onbruikbare download-tijden zou leiden of omdat de kwaliteit van het materiaal te wensen overliet. Een aantal schema’s heb ik opnieuw getekend om aan de door mij gestelde eis van snelheid bij een beperkt bandbreedte te voldoen.

Nadat Roland Leurs zijn uitstekende website over de Atom in PC c.a. sloot; heb ik, met zijn toestemming, een groot aantal files over de Atom in PC op mijn site ondergebracht. Ook heb ik de Nederlands vertaling ervan verzorgd.

Toen de aankondiging van de allerlaatste Atom Nieuws op de mat viel was bij mij al het idee aan het groeien om een verzamel CD rom samen te stellen. Waarop, naast inhoud van de reeds verschenen CD rom, aanvullingen tot en met het laatste nummer van Atom Nieuws en andere, onder meer op het net verschenen, publicaties over de Atom een plaats zouden krijgen.
Ook komt daarop het materiaal dat ik in de loop van de jaren heb gescand en dat te omvangrijk is om op het net te plaatsen.

Een bijkomende reden is dat ik alles wat over en rond de Atom is gemaakt en gepubliceerd de moeite waard vind om bewaard te blijven. Een beter medium is er nu niet anders dan een CD rom. Noem het nostalgie of wat dan ook.

Ik ben daar nu druk mee bezig en hoop daar mee klaar te zijn in loop van de lente van het volgende jaar. I wil niet claimen volledig te zijn dus elk stukje informatie is welkom. Als u denkt iets te hebben dat van belang is om bewaard te blijven stuur het dan a.u.b. op naar het onderstaande adres.

Belangstellenden die te zijner tijd een kopie willen hebben van die CD rom vraag ik om mij een briefje of mailtje te sturen met je adres.
Zodra de CD rom gereed is zal ik u berichten. De kopieer- en verzendkosten worden op basis van de kostprijs voorlopig geschat op 3 á 4 Euro.

H.v.d.Heijden
H.v.Randwijkstraat 34
2264 XK Leidschendam

E-mail adres: ypenburg_99@yahoo.com
website url: http://home.wanadoo.nl/hhaydn/
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif