Atom Nieuws jaargang 2000 nummer 1
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif
pagina 2

ATOMCLUB 2000




Vorig jaar vroegen we ons al af hoe het met de Atomclub in 2000 verder zou gaan. Wel, afgezien de opheffing van de federatie, er verandert zeer weinig. Onze trouwe schrijvers en schrijfster hebben hun beste beentjes voorgezet om u, de trouwe lezer, weer te vermaken met hun vorm van vertier, amusement, wetenschap en hobby in alweer een nieuwe jaargang van Atom Nieuws.


Over nieuwe jaargang gesproken, onze beste wensen nog voor dit nieuwe jaar. Hopelijk ook voor u en uw familie een jaar vol geluk, gezondheid en vrede.


Daar waar we vorig jaar nog wat vraagtekens hadden over onze vereniging hebben we nu antwoorden. Een ding is duidelijk: zolang er leden en auteurs voor Atom Nieuws zijn gaan we door. Welliswaar met nieuwe zaken, we schuwen de nieuwe techniek niet. In dit nummer treft u er een aantal aan. Kees van Oss leest het saldo van zijn telefoonkaart uit met de Atom of Atom Emulator (het saldo aanpassen kan ook, lees het artikel maar eens goed door) en er is alweer een ontwerp met een PIC 16F84 microcontroller in de maak. We vergeten de oudjes ook niet. Janny Looyenga helpt u een stuk op weg om BBC schijven als disk image naar een MS-DOS disk te schrijven. Wellicht werkt het ook voor Atom schijven. Aan u de gelegenheid om het lab in te duiken.


Verder speurt de redactie een groeiende interesse van diverse leden voor het Linux platform. Atom goes Linux? Wie weet.... In ieder geval zult u dit regelmatig tegen gaan komen. Vele artikelen in dit nummer van Atom Nieuws zijn bewerkt en afgedrukt met Star Office 5.1 onder Linux. En wat doen we met Windows? Ook daarover schrijven we als daar een onderwerp voor is, in dit nummer treft u een interessant artikel aan omtrent wat Windows tuning. De meesten van ons hebben naar een Atom ook een andere computer. Het accent van de Atom Computer Club zal verschuiven van Atom naar Computer. De redactie wil alles publiceren, mits het werk is van eigen hand, het liefst met een knipoog naar de Atom.


Maar wordt het u allemaal te veel of te moeilijk? Geen nood! Laat het wel even weten wat u niet begrijpt of wat u graag nog een keer uitgelegd wilt zien. Het is tenslotte ook uw club!


Veel plezier met Atom Nieuws 2000


de redactie van Atom Nieuws

../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif